Viikonloppuna lapsikiekon juhlaa - lue Bluesilaisten uran alusta

05.10.2017

Tulevana viikonloppuna vietetään maailmanlaajuista tyttökiekon juhlaa, kun tytöille jääkiekon kokeilemisen mahdollistavia Girl’s Hockey Day tapahtumia tulee olemaan käynnissä maailmanlaajuisesti. 

Suomessakin viikonlopun aikana tulee olemaan tapahtumia jäähalleissa ympäri maan. Espoon tapahtuman järjestää Espoon Kiekkoseura sunnuntaina 8.10 kello 9.30 -11.00. Paikkana toimii Laaksolahden harjoitushalli, jonka viereisessä hallissa Blues Naiset ovat voittaneet 10 Suomen mestaruutta! Osoite on Lähdepurontie 1, 02720 Espoo.

 Tapahtumassa on mukana myös runsas edustus Blues Espoo Naisten joukkueen pelaajia. Mukaan voi tulla eri tasoiset pelaajat, mutta välttämättä mitään aiempaa kokemusta ei tarvita. Mukaan on hyvä pakata ainakin luistimet, kypärä, lämpimät hanskat, maila (mikäli löytyy) ja iloinen mieli!  Bluesilaisia tulee olemaan mukana myös mm. Hakin tapahtumassa Lohjalla su 8.10 kello 17.30.

Viikonlopun juhlan kunniaksi teimme pienen aikamatkan Blues Naisten pelaajien uran alkutaipaleelle.

 Myös moni Bluesin pelaaja on aloittanut uransa kiekkokoulusta, mutta miksi he sitä yhä pelaavat ja mitkä on parhaita muistoja jääkiekon parissa?

 

Miten/milloin aloitit jääkiekon? 

Reetta: ”Aloitin jääkiekon kun kaverini isoveli pelasi, ja mentiin yhdessä kaverini kanssa kiekkokouluun mainoslehtisen yllyttäminä. Sanoin äidille ekan kiekkokoulukerran jälkeen että haluun aloittaa joko jääkiekon tai mäkihypyn, ja äidin mielestä jääkiekko oli turvallisempi vaihtoehto.”
Uche: ”Aloitin jääkiekon 6-vuotiaana, enoni inspiroimana. Kävin Kiekko Vantaan kiekkokoulun, josta siirryin ensimmäiseen joukkueeseeni EVU:un.” (Uchen eno Kari Kalto pelasi lähes 10 kautta Liigaa HIFK:n ja Bluesin riveissä.)

Minttu: ”Menin 5-vuotiaana veljen perässä ensin kiekkokouluun, mutta siirryin pian ringetteen muiden tyttöjen sekaan. Jääkiekkoon palasin 12-vuotiaana kun EVU:un tuli C-tyttöjen joukkue ja ringettekaverini pyysi minut mukaan kokeilemaan.”

 

Miksi pelaat jääkiekkoa?

Minttu Tuominen
Minttu Tuominen

 

Reetta: ”Pelaan jääkiekkoa, koska se on vauhdikas ja monipuolinen joukkuelaji. Parasta siinä on ainainen taistelu ja joukkue ympärillä. Jääkiekon mukana on myös tullut hienoja kokemuksia ja paljon ystäviä ympäri Suomea ja maailmaa.”

Uche: ”Pelaan jääkiekkoa, koska se on hauska ja haastava laji jossa mikään harjoitus/peli ei ole koskaan samanlainen, vaan joka kerta kokee jotakin uutta.”

Minttu: ”Tykkään jääkiekossa oikeastaan kaikesta: luistelusta, laukomisesta, kiekonkäsittelystä,… sekä niiden harjoittelemisesta, sekä peleissä erityisesti hienoista kuvioista, jotka syntyvät hyvästä yhteispelistä usean pelaajan kesken. Lisäksi suurin osa kavereistani ovat tulleet jääkiekosta.”

Annis: ”Pelaan lätkää, koska se on hauskaa. Saan joka päivä haastaa itseni ja pystyn jatkuvasti oppimaan uusia asioita. Lisäksi lätkän kautta olen tutustunut ihan huikeisiin tyyppeihin ja saanut paljon kavereita.”

Minni: ”Pelaan, koska jäällä oleminen ja jääkiekon pelaaminen on niin vapauttava tunne. Tunnen että kentällä pääsen eroon kaikesta stressistä ja murheista.” 

Paras muistosi/kokemuksesi jääkiekosta?

 Reetta: ”Parhaita muistoja on monia, mutta parhaiten mieleen jääneitä on ulkomaan reissut eri joukkueiden kanssa ja N18 mm-kisat Tsekissä, Suomessa ja Unkarissa. Mieleenpainuvin peli on D1-ikäisenä poikien kanssa välieräpeli, jossa oltiin kahden erän jälkeen 5-2 tappiolla, mutta tasoitettiin peli viimeisillä hetkillä 6-6.”

Reetta Valkjärvi
Reetta Valkjärvi

Uche: ”Suomen mestaruuden voittaminen ja kannun nostaminen kattoa kohti.”

Minttu: ”Olen päässyt toteuttamaan lapsuuden unelmani – Olympialaisissa pelaaminen – kahdesti. Lajitoive tosin pienempänä taisi olla jalkapallo.

Se, kun kaiken antaneena halaat kaiken antaneita joukkuekavereitasi ja nostat kädet ylös kannattelemaan kannua Suomen mestaruuden, MM- tai Olympiamitalin kunniaksi.

Jääkiekon avulla olen päässyt myös asumaan ulkomailla jo kahteen kertaan: ensin Yhdysvalloissa neljä vuotta ja viimeisimpänä Ruotsissa vuoden.”

Annis: ”Tottakai pakko mainita kahdet Olympialaiset, koska ne ovat urheilijalle ihan ainutlaatuiset kisat. Mutta lätkän kautta olen päässyt myös pelaamaan, valmentamaan ja matkustelemaan eksoottisissakin lätkämaissa kuten esim. Islanti, Turkki, Abu Dhabi ja Hongkong.”

Minni: ”Paras muistoni on ensimmäinen tyttöjen MM-kisa maali, minkä tein Ranskaa vastaan.” 

Kattavan listan, ja oman paikkakuntasi tapahtuman löydät osoitteesta

https://www.leijonat.fi/palstat/tyttokiekko/item/22274-puolet-kauden-tavoitteesta-taynna-girls-hockey-day-tapahtumia-jarjestetaan-lokakuussa-48-seurassa.html 

 Lisätietoja Espoon tyttökiekkotoiminnasta löydät osoitteessa https://www.espoonkiekkoseura.fi/tytto…/eks-tyttokiekkokoulu/