Vauhdikas viikko takana - tulevana viikonloppuna panoksena runkosarjan voitto

29.01.2019

Blues - Kärpät lauantaina 2.2 kello 12.20

Blues Naisilla on takanaan tapahtumarikas viikko. Viikonlopun joukkue vietti tien päällä kun se matkasi pelaamaan runkosarjan viimeiset vierasottelut.

Launtaina pelattiin Kuortaneella, vastassa pitkälti tuoreista tyttöjen MM-mitalisteista koostuvan Team Kuortaneen. Blues on näitä pelejä kauden mittaan hallinut, mutta lauantaille Kuortane oli päättänyt pistää parastaan. Ottelussa tehtiin maaleja vuorotahtiin 2-2 tilanteeseen ja toisen erän lopulle saakka. Toisen erän lopussa erinomaisen viikonlopun pelannut Annina Rajahuhta kuitenkin täräytti päivän kolmannen maalinsa ja näin myös hattutempun siirtäen espoolaiset 2-3 johtoon.

Tuosta johtoasemasta Blues ei enää luopunut vaan Tinja Haukijärvi iski päätöserässä vielä kahdesti, jolloin lopputulos siis espoolaisille 2-5.

Sunnuntaina pelattiin historiallisesti ensimmäisen kerran ikinä Naisten Liigaa Suonenjoen jäähallissa, jonne Kalpa oli kotipelinsä vienyt osaksi paikallsen seuran juhlatapahtumaa. Otteluun saatiin varsin vauhdikas alku kun jo 35 sekunnin pelin jälkeen Espoon Minnamari Tuominen vei vieraat 0-1 johtoon. Maalin jälkeen tilanne tasaantui ja erän puolivälin tienoilla Kalpa tulikin tasoihin.

Tasatilanteessa jatkettiin ja vaikka maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla, olivat veskarit vahvoja. Kolmannen erän alkupuolela Bluesin Erica Jaskari otti pari erityisen arvokasta koppia ja ajassa 46.55 Annina Rajahuhta onnistui toisessa päässä vieden espoolaiset johtoon. Läheltä piti - maalipaikkoja oli ihan loppuun asti, mutta summerin soidessa oli taululla edelleen nuo 1-2 lukemat, joten Bluesille täysi kuuden pisteen viikonloppu ja suoran välieräpaikan varmistus ennen viimeistä runkosarjakierrosta! Runkosarjan kärkipaikasta taistelevat Blues ja Ilves. Mikäli espoolaiset ottavat voiton viimeisessä kotipelissään lauantaina Kärppiä vastaan, on ykköstila Bluesin.

Maanantaina puolestaan julkistettiin Naisleijonat viimeiselle otteluleirille ennen Espoon kotikisoja. Bluesista mukaan valittiin puolustajat Minttu Tuominen, Ella Viitasuo ja Nelli Laitinen sekä hyökkääjä Annina Rajahuhta.

Ennen maajoukkueleiria kuitenkin edessä siis vielä kauden viimeinen kotiottelu, jonne toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi!