Viikonlopuksi vieraskiertueelle

29.09.2017

Aurinkoisen syysviikon lopuksi Blues Naisten bussi suuntaa lauantaina ensin kohti Kuortanetta ja sieltä sunnuntaiksi Raumalle. 

Lauantaina on luvassa vauhdikasta meininkiä, kun fyysinen ja hyvin luisteleva Team Kuortane tulee vastaan kotikentällään. Kuortane esitti edellispelissä vahvaa pelaamista ja nappasi juuri mestaruusviirin kattoon nostaneelta Oulun Kärpiltä täydet kolme pistettä. Blues hyökkääjä Nikola Gapova odottaa matkaa innolla

-Olemme ottaanneet askeleita eteenpäin ja peli on parantunut. HPK:ta vastaan pisteet jäivät kuitenkin saamatta, joten nyt tavoitteena on lisätä pistepottia. Mieluiten kuudella pisteellä, tietenkin.

-Kuortaneella on nuori joukkue, mutta he luistelevat todella hyvin. Meidän tulee siis olla valmiina heti alusta.

Maalivahti Jenna Silvonen tuntee Kuortaneen hyvin ja odottaa myös viikonloppua innolla.

-Siisti päästä taas pelaan Kuortanetta vastaan, varsinkin kun siellä on paljon oman ikäisiä pelaajia. Kuortaneella on ollut hyvä alkukausi, joten saadaan todellinen mittari, missä mennään. Meidän pitää pelata fiksusti yhtenä viisikkona, meillä on paljon enemmän kokemusta, joten sen pitää olla meidän vahvuus Kuortanetta vastaan. Heiltä tunnetusti ei luistelu lopu ja siellä on monia hyviä pelaajia. Viime peleissä vauhdissa on ollut erityisesti Jennina Nylund ja Petra Nieminen.

Lauantain ottelun jälkeen joukkue siirtyy Poriin yöpymään ja jatkaa sunnuntaiksi Raumalle pelaamaan Lukkoa vastaan.

-Lukko on muuttunut viime kaudesta, emmekä ole vielä heitä vastaan pelanneet. Molemmilla on pistepotti ehkä laihempi kuin odotukset, joten nälkäisiä ovat varmasti molemmat joukkueet, kertoo Gapova.

Jenna Silvonen muistuttaa, että valmistautua pitää huolella.

-Raumlle lähdetään eri asetelmasta ja tulee pitää huoli, että pysymme tiukasti omassa pelisuunnitelmassa emmekä lähde katselemaan, mitä vastustaja tekee. Maalivahti Eveliina Suonpää on erittäin vahva. Hyvät pelit varmasti edessä. 

Gapova muistuttaa myös, että pidempi reissu tähän kohtaan kautta on hyvä kokemuksena myös Bluesin joukkueelle.

-On aina eri asia viettää koko viikonloppu yhdessä, uskon, että viikonlopusta tulee erittäin hyvä!