Viikonlopun peleistä täysi pistepotti - "Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen"

07.11.2021

Kiekko-Espoo pelasi voitokkaan viikonlopun pohjoisesta, josta mukaan tuli täysi pistepotti maalierolla 13-1. Lauantaina kaatui RoKi lukemin 7-0 ja sunnuntaina oli Kärppien vuoro kaatua 6-1.

- Positiivisuus jäi isosti mieleen, 13 tehtyä maalia ja yksi päästettynä omiin. Saatiin kuusi sarjapistettä, eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen myhäili.

Yksi viikonlopun sankareista oli Emmi Rakkolainen, joka onnistui maalinteossa sekä Rovaniemellä että Oulussa. Sunnuntaina Rakkolaisen osuma jäi ottelun voittomaaliksi, kun hän vastasi vierailijoiden toisesta osumasta.

- Tänään oli ehkä tuollainen ison kentän kamppailu. Tuntui, että oli joka puolella tilaa. Paljon syöteltiin ja ehkä sitten kolmannessa erässä tuli pieni suvantovaihe peliin. Ei ehkä kolmannessa pystytty repimään kaikkia irti, mitä olisi vielä ollut jaloissa, Rakkolainen pohti.

Rakkolainen maajoukkueen mukaan

Oulusta Rakkolainen jatkaa suoraan maajoukkueen mukaan, jossa pääsee pelaamaan loppuviikosta pari ottelua Kanadaa vastaan. Heti torstaina on ensimmäinen koitos, kun Suomen naiset kohtaavat Kanadan Hartwall Arenalla, Karjala-turnauksen yhteydessä.

- Siellä on kolme tiukkaa peliä tulossa ja hyvä paikka treenata, ja näyttää omia taitoja. Hyvillä mielin lähden sinne, Rakkolainen toteaa.

Ottelut pelataan Suomessa isoilla areenoilla, sillä ensimmäinen kamppailu pelataan kevään miesten MM-kisojen toisella näyttämöllä Hartwall Arenalla ja viikonlopun kaksi kamppailua sitten Turussa TPS:n liigakaukalossa Gatorade Centerissä.

- Ihan kiva se on päästä isoihin valoihin pelaamaan. Ei kai siinä. Ei mulle ole niin väliä, missä pelataan, Rakkolainen hymähti.

Akatemian pelaajia edustuksen rinkiin

Pitkä pohjoisen reissu on joukkueella nyt takana ja espoolaisryhmä voi hyvillä mielin lähteä maajoukkuetauolle. Taukoa se ei varsinaisesti ole, sillä osa ryhmästä on maajoukkueen mukana ja loput sitten taas harjoittelevat Espoossa.

- Meillä iso määrä pelaajia lähtee maajoukkueeseen, ja loput pelaajat treenaavat sitten aktiivisesti kotona. Varmaan Akatemiasta tulee jonkin verran pelaajia treeneihin, niin saadaan harjoitukset pyöritettyä normaaleilla määrillä, Haapanen totesi.

Kiekko-Espoon liigapelit jatkuvat tauon jälkeen 20. marraskuuta, jolloin vastassa Espoon Tapiola 2- hallissa on Oulun Kärpät. Ottelu alkaa kello 17:45.

Teksti: Joni Hildén