Voittoputki jatkui Kuortaneen kustannuksella - Aro nousi sankariksi

13.10.2019

Sunnuntaina Kiekko-Espoon voittoputki sai jatkoa 5-2 voitolla Kuortaneesta. Ottelun sankariksi nousi Janina Aro kahdella maalillaan. Aro oli mukana myös espoolaisten avausosumassa. Voittomaaliksi jäänyt 3-0- osuma tuli ajassa 14:47.

- Ensimmäiset 15 minuuttia olivat tähän asti kauden monipuolisinta ja rohkeinta hyökkäyspelaamista. Takaiskun jälkeen punainen lanka hieman katosi, espoolaisten päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi.

Kuortane sai juonen päästä kiinni ensimmäisen erän lopun ja toisen erän aikana. Tilannetta ei helpottanut sekään, että erän aikana piti tappaa kolme jäähyä. Vaikka pahalta näytti, niin silti tauolle mentiin edelleen Kiekko-Espoon johtaessa.

- Kone ei oikein käynyt toisessa erässä, mutta kolmanteen erään se taas lähti käyntiin. Kolmannen erän laadukas tason nosto onnistui kaikilta kolmelta viisikolta, mikä on todella riemastuttavaa, Haapanen myhäili.

Haapanen oli ennen kaikkea tyytyväinen siihen, millä tavalla joukkueen puolustajat pelasivat sunnuntaina.

- Puolustajat olivat todella vahvoja hyökkäyssuuntaan ja tekivät neljä osumaa. Puolustajien kyky hyökätä ja tehdä maaleja lisää joukkueen hyökkäyspeliin roimasti vaihtoehtoja, Haapanen toteaa.

Haapasen mieltä lämmitti myös viikonlopun saldo, jossa tuloksena oli täydet kuusi pistettä.

- Otetaan vastaan ja lähdetään kotiin.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat viikon kuluttua kotikonnuilla, kun Espoon Tapiolaan saapuvat vieraiksi HPK ja TPS. Lauantaina 19.10 kello 12:20 alkavassa ottelussa Tapiola kakkoshallissa vastassa on HPK ja sunnuntaina 20.10 13:30 alkavassa kamppailussa TPS.

Teksti ja kuva: Joni Hildén