Vuosi alkoi voitokkaasti Oulussa

26.02.2022

Kiekko-Espoo haki 2-1- voiton Oulusta Kärppien vieraana. Vuoden ensimmäiseen otteluun lähdettiin hyvin muuttuneella kokoonpanolla siitä, mitä se oli joulukuussa Hämeenlinnassa. Poissa olivat muun muassa suurin osa olympiapelaajista.

- Oli todella erilainen kokoonpano kuin 76 päivää sitten. Alku oli todella huono, olimme ensimmäisen erän telineissä. Toiseen erään saatiin tunnetta mukaan ja kyllä se sieltä pikkuhiljaa lähti aukeamaan, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Joukkueen pitkä taukoa pelaamisesta ei voinut olla näkymättä, ja se toi omat haasteensa otteluun. Kiekko-Espoo ei silti ollut ainoa kentän joukkue, joka oli samassa tilanteessa, vaan myös Kärpillä oli pitkä tauko pelaamisesta.

- Kyllähän se väkisin näkyy. Se näkyi molempien esityksessä. Eihän tämä mikään ideaalinen valmistautuminen kenellekään ole. Sitten on vielä paljon isoja muuttuvia tekijöitä tässä maailman ajassa. Kyllä näissä saa aina kaikki miettiä tarkkaan ja venyä parhaimmilleen, niin pelaajat, valmennus, joukkueenjohto kuin huolto. Kyllä tässä kaikille töitä riittää, Haapanen pohti.

Töitä riitti myös lauantaina ja niitä paiskittiin oikein kunnolla, siitä omaa kieltänsä puhuu vetojen määrä kohti Kärppien maalivahtia Kati Asikaista. Niistä 49 laukauksesta, kaksi löysi tiensä perille asti ja noista osumista vastasivat olympialaisissakin mukana ollut Elisa Holopainen sekä Holopaisen kanssa ykköskentässä pelannut Tinja Haukijärvi.

Joukkueen pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun bussin nokka kääntyy kohti Kuortanetta, jonne Kiekko-Espoo matkustaa Oulussa hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaina aamulla. Kamppailu alkaa kello 15.

Teksti: Joni Hildén