Yhden päässä mestaruudesta

17.03.2019

Finaaalisarjan toinen ottelu pelattiin Tesomalla lähes 400:n silmäparin edessä. Jäällä nähtiin samaa menoa ja meininkiä, mitä ensimmäinenkin ottelu tarjosi. Erän alkuun näytti, että kumpikin joukkue oli antanut edellisenä päivänä kaikkensa ja liike oli hieman väsyneen oloista. Pelikellon kipitettyä eteenpäin kumpikin joukkue sai liikettä niveliin. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 12:12, kun Annina Rajahuhta vei vierailija Bluesin johtoon ylivoimalla. Maaliin esityön tekivät Minttu Tuominen ja Nelli Laitinen. Erä mentiinkin pienellä Blues-hallinnalla, jopa erän torjunnat menivät Keisala 15, Silvonen 8.Toinen erä oli hyvin samanlainen kuin edellisenä päivänä ja Ilves painosti Bluesia tiukasti. Tämä tuottikin tulosta ja Ilveksen Maija Otamo pysäytti kellon aikaan 26:42, syötön maaliin antoi Johanna Siira. Blues on kuitenkin osoittanut, että sitä ei kissapedon hätyyttelyt hetkauta ja playoffien aikana liekkiin leimahtanut Ida Kuoppala vei Blues takaisin kuskin paikalle ajassa 36:41. Syötöt maaliin antoivat Minttu ja loistavasti vastustajan ihon alle hiipinyt Emmi Rakkolainen. Ilves yritti vimmatusti tasoitusta, mutta Bluesin maalilla pelaava Jenna Silvonen jatkoi muurina oloa. Maalivahtien torjunnat kääntyivät, Silvonen 13 ja Keisala 8.

Kolmannen erän alkuun Ilveksen Otamo joutui jäähylle taklattuaan Minttu sääntöjen vastaisesti. Minttu päätti käyttää ylivoiman hyväksi ja toimitti kiekon Ilves maaliin vain 19 sekuntia jäähyn alkamisesta. Pelikello näytti aikaa 40:43, tarjoilut maalin Kuoppalalta ja Rakkolaiselta. Tästä alkoi jälleen melkoinen Ilves vyörytys, mutta Silvonen piti maalin tilkittynä. Ilveksen takaa-ajo kuitenkin koki hieman kolausta, kun Linda Välimäki kampitti Rajahuhtaa jäähyn arvoisesti ennen erän puoltaväliä. Bluesin hyvästä ylivoimasta huolimatta, Ilves välttyi takaiskulta Välimäen jäähyn aikana. Ottelun ainoasta soolomaalista vastasi Nea Ruuskanen ajassa 55:19 ja tilanne oli jo 1-4. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Hilma Kauhanen toi kuitenkin tamperelaiset takaisin kahden maalin päähän ajassa 56:59, syöttäjinä Välimäki ja Janette Jokikokko. Ilves yritti vielä alivoimalla ollessaan ilman maalivahtia hakea kavennusmaalia, mutta elämänsä kevättä pelaava Silvonen torjui yrityksen, kiekko Nea Katajamäelle, jota toimitti kiekon Ruuskaselle. Ruuskanen viimeisteli ottelun loppulukemat 2-5 ylivoimalla tyhjään maaliin. Erän torjunnat Keisala 16 ja Silvonen 7.

Finaalisarja on näin ollen katkolla Tapiolassa torstaina 21.3. Bluesille. Ottelu alkaa joko 18.30 tai 19.20 riippuen A-junioreiden puolivälierien tuloksista. Asia ratkeaa tiistaina ja tiedotamme ajan heti, kun se on tiedossamme!