Kiekko-Espoolle karvas tappio Tampereelta

22.11.2020

Kiekko-Espoo ei onnistunut hakemaan pisteitä Tampereelta, vaan Ilves oli parempi lukemin 4-2. Alkuun peli näytti hyvältä ja Anni Montonen vei vierailijat johtoon ensimmäisen erän loppupuolella.

- Tulin vaihdosta ja menin siniviivalle. Laidasta pomppasi kiekko lapaan ja vedin. Sinne se sitten meni, Montonen kertasi osumaansa.

Toisessa erässä peli näytti vielä olevan kohtuu hyvin hallussa, vaikka Ilves tasoituksen onnistuikin erän puolivälissä saamaan. Kuittaus tuohon osumaan tuli nopeasti Annina Rajahuhdalta. Tamperelaiset saivat kuitenkin tasoitettua ottelun toisessa erässä ja sen jälkeen vain kotijoukkue onnistui ottelussa.

- Ei ollut kyllä ihan parasta peliä meiltä. Oli kyllä paljon paikkoja molemmilla joukkueilla, mutta näin meni tällä kertaa, Montonen pohti.

Lauantaina joukkue lähti kaukalosta voittajana, mutta Ilves-kamppailu ja viikon takainen TPS- kamppailu on ollut pistepotin karttumisen suhteen nihkeämpiä. Myös joukkueen ylivoimapelaaminen on aiheuttanut valmennukselle päänvaivaa.

- Ylivoimapelaaminen ei tuota tulosta. Varmaan se on kädetön valmennus, kun ei osaa kertoa joukkueelle, kuinka pelata eikä saa pelaamaan sillä tavalla. Kannan täysin vastuun siitä, kyllä minun täytyy pystyä kertomaan pelaajille se ja saada heidät pelaamaan, kuten haluan heidän pelaavan, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Nyt seuraavan viikon aikana Kiekko-Espoolla on jälleen mahdollisuus nostaa tasoaan ensin joukkueharjoitusten tiimoilta ja sitten viikonloppuna, kun edessä on kaksi vierasottelua.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen