Leinonen ratkaisi voiton Kiekko-Espoolle

21.11.2020

Naisten Liigan kärkikamppailu päättyi Kiekko-Espoon 3-2- voittoon KalPasta. Tapiolassa pelatun ottelun sankarittareksi nousi Emmi Leinonen, joka vastasi espoolaisten voittomaaliksi jääneestä kolmannesta osumasta.

- Innolla odotettu kärkikamppailu ja hyvä lataus päällä joukkueella ennen peliä. Tulimme tuloksellisesti hyvin peliin mukaan, kun saimme kaksi maalia alkuun. En tiedä ansaitsimmeko kahden maalin johtoa tuohon, mutta olimme tyytyväisiä, kun pääsimme noin hyvin liikkeelle, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi pelin jälkeen.

Kiekko-Espoolla oli pelissä paljon näytettävää, sillä viikko sitten joukkue jäi nollille TPS:ää vastaan. Näytönhalu näkyi pelissä alkuun hivenen hermostuneena pelaamisena, mutta se katosi, kun joukkue onnistui iskemään kaksi maalia.

- Tietynlainen paine oli siitä, että halusimme ottaa pisteitä. Viime viikonloppuna menetettiin pisteet TPS:lle kotikaukalossa 2-0. Tavoitteellinen ja määrätietoinen ryhmä kokee kyllä kovan kolauksen henkisesti siitä. Tietysti osa pelaajista oli pitkään ollut pelaamatta sen karanteenin takia, Haapanen pohti.

Aikalisällä henkistä kanttia lisää

Erityisen tyytyväinen Haapanen oli joukkueen toisen erän pelaamiseen, joka oli hänen mukaansa parasta tällä kaudella. Kolmannen erän alussa näytti kaikki vielä erittäin hyvältä, kun Leinonen sivalsi voittomaaliksi jääneen osuman. Sen jälkeen ote siirtyi kuopiolaisille ja he tekivät kaksi maalia. Tämän jälkeen kokenut valmentajavelho otti aikalisän.

- Mitä tiukemmaksi peli meni, alkoi henkinen puoli sakkaamaan ja meidän oikeasti isoille, johtaville pelaajille piti saada pönkitettyä itseluottamusta ja sitä tietoisuutta, että me olemme sitä, mitä olemme. Aikalisä oli pelkästään sitä henkisen puolen pönkittämistä, Haapanen perusteli.

Aikalisän jälkeen KalPa ei enää maalia onnistunut tekemään, vaikka vaarallisia paikkoja joukkue saikin luotua aina pelin loppuhetkille saakka. Lopulta voitto jäi espoolaisille ja sarjan kärkipaikka vaihtui.

Pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Kiekko-Espoo matkustaa Tampereelle Ilvestä vastaan pelaamaan.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen