Mestaruuspytty jäi vielä jakamatta - "Olimme pelokkaita ja ujoja"

23.04.2022

Kiekko-Espoon kausi jatkuu vielä yhden pelin verran, kun HIFK vei neljännen finaaliottelun numeroin 4-1. Ottelun alusta asti oli hieman havaittavissa, että joukkueen pelaaminen oli hivenen tahmeata eikä sitä parasta Espoota saatu irti.

- Ei tuohon tyytyväinen voi olla. Olimme pelokkaita ja ujoja. Ei pystytty rohkeaan pelaamiseen, mitä täällä olisi tarvittu. Tulos on sen mukainen, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen lataa.

Hetkellisesti espoolaisten saivat pelin juonesta kiinni, kun Tea Villilä iski Kiira Yrjäsen ja Ella Viitasuon syötöistä vierasjoukkueen johtoasemaan. Pelin painopiste siirtyi HIFK:n päätyyn ja vähän aikaa näytti siltä, että mestaruuspokaalia jaettaisiin jo lauantaina.

- Kyllä me siinä pystyimme parantamaan omaa peliämme, mutta ei se ihan riittänyt kuitenkaan. Pystymme kyllä paljon parempaan ja huomenna lähdemme sitä hakemaan, Yrjänen toteaa.

Yrjänen yhtyi päävalmentajan tavoin siihen, että lauantainen ottelu oli vierasjoukkueelta alle oman tasonsa.

- Ei tämä ollut meidän paras pelimme. Emme pelanneet omalla tasollamme ja se antoi kaverille sitten mahdollisuuden tuohon, Yrjänen pohtii.

Vaikka Kiekko-Espoo on nyt hävinnyt kaksi edellistä ottelua, ei espoolaisten kopissa sentään ranteita olla viiltelemässä auki. Luottamus omaan joukkueeseen ja omaan tekemiseen on suurta. Kiekko-Espoolla on kokemusta siitä, kuinka isot pelit voitetaan ja se kokemus ulosmitataan sunnuntaina, kun mestaruus ratkaistaan yhdessä ottelussa.

- Se on ihan helvetin hienoa, että se on nyt kerrasta poikki. Kausi on ollut törkeän pitkä ja kaikki haluavat kesälomille. Me haluamme kesälomille voittajina ja valmistaudutaan siihen, Haapanen päättää.

Kevään kliimaksi, Naisten liigan finaali pelataan Tapiola 2- hallissa sunnuntaina 24. huhtikuuta kello 16. Tätä huikeammaksi ei kauden päätös voi enää mennä, kun mestaruus ratkaistaan viidennessä ottelussa. Edessä on kaikkien aikojen finaaliottelu!

Teksti: Joni Hildén