Täks ratkaisi voiton jatkoajalla

31.10.2022

Kiekko-Espoo kaatoi Ilveksen jatkoajalla numeroin 2-1. Tasaisen ottelun sankariksi nousi Lisette Täks, joka iski kiekon maaliin ajassa 64:31. Täksillä oli kova halu ratkaista peli jo varsinaisen peliajan lopussa, kun hän pääsi jäähyltä.

- Se oli hyvä, että ei turhauttanut se jäähy, kun omasta mielestä se oli kiilaamistilanne, mutta tuomarit päättävät ja arvostan heidän päätöksiään. Sen jälkeen jaksoi sitten painaa vielä, Täks kertasi tapahtumia

Ratkaisevaan maaliin tilanne tuli, kun Emmi Rakkolainen tuli vaihtoon.

- Näin Tea Villilällä olevan kiekon ja siihen viivaan pisti. Vähän vettä korvasta, jonka jälkeen oli helppo mennä vastustaja ohitse ja vetää suoraan, Täks kuvaili.

Ottelu oli alusta loppuun saakka tasaista vääntöä. Ensimmäinen erä oli maaliton ja ensimmäinen osuma nähtiin vasta ajassa 37:07. kun Emmi Rakkolainen pisti kiekon tamperelaisten maaliin. Kirpaiseva takaisku Ilveksen tasoittaessa tuli heti kolmannen erän alkuun.

- Ylityöt on tietyllä tapaa aina kiva juttu, mutta ei ehkä jääkiekossa. Nahkea alku, kakkoserässä saatiin koneet käyntiin. Tarkoitus oli pelata neljällä ketjulla ja seitsemällä pakilla. Ensimmäisessä erässä rytmi ei löytynyt, mutta toisessa löytyi. Toinen erä oli parasta meitä tänään.

- Siihen se maali, Tiia Pajarisen hieno avaus Rakkolaiselle. Se oli ihan highlight tähän päivään. Sitten tuli lapsus, mistä Ilves sai sen yhden maalin. Turha meidän yhtä virhettä on pohtia, paikkoja olisi ollut tehdä useampia maaleja, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen toteaa.

Espoolaisten pelit jatkuvat keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Pirkkolassa paikallisvastustaja HIFK:n. Ottelu on hyvä mittari espoolaisten tämänhetkisestä tasosta.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: 002 Production