Tuominen jatkaa uraansa Venäjällä "Eivät nämä välttämättä ole jäähyväiset"

16.01.2022

Kiekko-Espoon kapteenina kuluneella kaudella toiminut Minnamari Tuominen jatkaa uraansa olympiatauon jälkeen Kiinassa KRS Vanke Raysin joukkueessa. Tuominen jättää Espoon haikein mielin, mutta tarjous oli sellainen, josta ei voinut kieltäytyä.

- Päätös oli tunnetasolla todella vaikea ja syntyi ajan kanssa. Syksyn finaalitappio jäi kuitenkin kaivelemaan. Kun tällaisia mahdollisuuksia ei tule vastaan ihan joka päivä, ja voi olla, ettei tällaista osu minun kohdalleni enää tämän jälkeen, päätin tarttua tarjoukseen, Tuominen perustelee ratkaisuaan.

Tuominen pelasi Vanke Raysin joukkueessa jo viime kaudella ja kävi syksyllä pelaamassa edelliseltä keväältä peruuntuneet finaaliottelut, joissa Vanke Rays kärsi tappion. Vaikka nyt hän päätti kesken kauden siirtyä muualle, ei hän unohda espoolaista naiskiekkoilua.

- Espoolaisella naiskiekolla ja sen eteen töitä tekevillä ihmisillä on aina paikka sydämessäni, eivätkä nämä välttämättä ole jäähyväiset, Tuominen toteaa.

Kiekko-Espoo on marssinut kauden aikana voitosta voittoon ja hallitseva Suomen mestari on ollut suurin mestarisuosikki. Tuominen uskoo, hänen lähdöstään huolimatta, joukkueen jatkavan menestyksen tiellä.

- Toivotan joukkueelle paljon tsemppiä loppukauteen, luotto joukkueen menestymiseen on kova!

Lisäksi Tuominen haluaa kiittää U20ch-joukkuetta, jonka kanssa hän on saanut harjoitella tämän kauden ajan.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Eskelinen