VIIKONLOPUSTA SALDONA VAIN YKSI PISTEVALKJÄRVI: USKON, ETTÄ TÄSTÄ LÄHDETÄÄN TEKEMÄÄN HYVÄÄ JUTTUA

11.09.2023

Kiekko-Espoon kausi alkoi Naisten Liigan avausturnauksessa Espoossa. Viikonlopun aikana joukkue pelasi kaksi ottelua, joista ensimmäisenä oli viime kevään finaalivastustaja HIFK ja toisena joukkueena oli Tampereen Ilves. Molemmat ottelut päättyivät tappioon.

– Yksi piste lähti viikonlopusta mukaan, niin ei voi kovin tyytyväinen olla. Pelissä on paljon hyvää. Paljon on hyviä juttuja ja sitten lähdetään korjaamaan niitä virheitä. Uskon, että tästä lähdetään rakentamaan hyvää juttua kyllä, Kiekko-Espoon kapteeni Reetta Valkjärvi pohti.

Lauantainen kamppailu helsinkiläisiä vastaan päättyi numerollisesti hyvin selvällä tuloksella 6-2, mutta peli ei ollut niin selvä kuin numerot antaisivat ymmärtää.

– Se oli tasainen kamppailu, mentiin molempiin päätyihin ja saatiin laukauksia aikaiseksi. Pystyttiin viisikkoina pelaamaan vastakkain, mutta sitten HIFK:n tehokkaat yksilöt iskivät niistä virheistä, mitä tuli. Niitä virheitä pitää saada pois, Valkjärvi summasi.

Viikonlopun aikana Kiekko-Espoo onnistui tekemään neljä maalia. Enemmänkin olisi ollut luvassa, varsinkin jatkoajalla Ilvekselle 3-2- päättyneessä kamppailussa. Espoolaisten ollessa johtoasemassa pääsi muun muassa Emma Nuutinen puolittaiseen läpiajoon, mutta ei saanut kiekkoa maaliin saakka.

– Pystytään pelaamaan hyvin viisikkona, mutta sitten siellä jää ne maalit tulematta. Pelissä itsessään on aika paljon hyviä juttuja, maalinteko vaan jää uupumaan aika isosti, Valkjärvi analysoi.

Joukkueessa henki on hyvä ja viikonlopun tappioista huolimatta usko omaan tekemiseen on kova. Vaikka tavoite ei täyttynyt, näkyi viikonloppuna pelissä hyviä asioita.

– Viikonloppu oli odotusten mukainen. Eilen oli tosi iso haaste. Mielestäni vastattiin siihen haasteeseen tosi hyvin. Se, että iso osa HIFK:n maaleista oli meidän omia typeriä virheitämme ja tämän päivän pelistä odotus oli lähteä hakemaan kolmea pistettä. Olimme lähellä sitä, mutta kaveri taisi tehdä kaikki maalit ylivoimalla. Jäähyjä tulee liikaa, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen harmitteli.

Kiekko-Espoon kausi jatkuu jo perjantaina, kun Tapiolan kakkoshalliin vieraaksi saapuu TPS. Ottelu alkaa kello 18:45.

Teksti: Joni Hildén